SundaySchool: een prima start van het beursseizoen - deel 1

19 januari 2018

Zondag 14 januari bezocht ik de eerste editie van SundaySchool in DeFabrique in Utrecht, een oude mengvoederfabriek met een toffe industriële sfeer. De kindermodebeurs sprong in het gat dat Market by Kleine Fabriek heeft achter gelaten. Waar op Kleine Fabriek genoeg ruimte was voor kleine merken en ontwerpers zoals ik zelf, bleven de echt verrassende collecties en initiatieven bij SundaySchool uit, wat mij betreft. Met zo'n 65 stands was het een relatief kleine beurs, dus ik kreeg in een halve dag een prima overzicht van de laatste ontwikkelingen in kindermode.
Om 13:00u zat ik klaar voor de inspirerende Fashionshow met maar liefst 125 outfits, die in samenwerking met JustByManon was georganiseerd. Manon is zeer actief in kindermodeland, ze blogt overalles wat met kidsmode en lifestyle te maken heeft. Haar stijl was zeker terug te zien in de show, waar ik leuke combinaties heb gezien die met mooie accessoires waren afgestyled.

Dit zijn mijn highlights voor Winter 2018-2019:
GLITTER ALL OVER
all-over glitter fabrics, glitter biesjes langs broekspijpen, metallic patches, glitter sporty kniekousen, glitter schoenen
TEDDY & FAUX FUR
uni teddy fabrics, camouflage teddy jas, faux fur met streep motief
YOU ANIMAL
gekleurde panter prints, combinatie prints met panter en bloemen
GRAPHIC LINEPLAY
vlakken jurk, prints met schuine strepen
SPORTY RUCHES
ruches op sweaters
TOKYO LOVE
japanse all-over dessins, grafische japanse printjes

De belangrijkste kleuren zijn blush, ocher, moss en raspberry. Bekijk hier mijn trend forecast COLORS KIDS FW18