Focus on Embroidery

24 januari 2018

Maandag 22 januari bezocht ik de Modefabriek in Amsterdam, met electrifying fashion show 'THE PARADE', advies van experts, HTNK curated store met nieuwe merken en '3D Window Inspiration' door Carlo Wijnands.
Ook deze editie was weer super, met veel kleur, prints all over en een positieve vibe!

Dit is één van mijn persoonlijke highlights van de Modefabriek:

Focus on Embroidery
Mooie borduursels zijn nog steeds on-trend. In de HTNK store op de Modefabriek stonden een aantal nieuwe merken met bijzondere geborduurde items. Niet alleen bij diverse stands waren borduursels te bewonderen, ook hippe bezoekers met geborduurde details op hun kleding gingen graag voor me op de foto!

Tegendraads is een merk uit Rotterdam met o.a. fair trade sweaters met geborduurde prints. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gepixelde bloemen en de truien met gradient lijnenspel.
Designer Thijs van Buuren maakt gedigitaliseerde ontwerpen; geïnspireerd door oude technieken van borduren, maar met behulp van een nieuwe productiemethode. Borduren is weer hip!

Emotionless uit Brussel heeft een collectie met geborduurde items. Elk product is handgemaakt en uniek en zeker niet perfect; ik ben helemaal weg van deze losse manier van borduren! Het zijn gelimiteerde edities van 50 stuks met een serienummer op de achterkant. Ze zijn, zoals ze zelf zeggen, geen merk maar een 'gang'; rebels, hedendaags Rock & Roll en vooral heel creatief.

Birds on the run is een in Amsterdam gevestigd modelabel met een eigen accessoire-collectie. Het zijn eerlijke producten van natuurlijke of gerecycleerde materialen. De sjaals, handschoenen, hoeden en kussens hebben inspirerende borduursels en opvallende prints, zoals tijgers, slangen, insecten en sterren. Jammer dat ik het pas in de winter kan kopen!

Other brands to watch:
Balossa van designer Indra Kaffemanaite.
Dame Blanche Anvers, een designer label gecreëerd in Antwerpen en lokaal en duurzaam geproduceerd door Belgische ateliers.
BSB uit Athene: youthful & modern clothes and accessories with an attitude.